Kuchařské kurzy (4 chody - 4h – 1750,- Kč)
Místo konání je v prostorách naší restaurace Na Kovárně v Nemošicích, areál bývalého hřebčince.
Šéfkuchař vždy představí suroviny před každým chodem, předvede názornou ukázku jeho přípravy a po dokončení rozdá všem degustaci.
Poté ho následují účastnící kurzu, kteří se po uvaření každého chodu odeberou své jedinečné a originální kreace zkonzumovat, případně vzájemně odegustovat.
Během toho náš personál připraví pracovní plochy, inventář a suroviny na další chod.
Celý kurz probíhá ve velmi uvolněné a pohodové atmosféře
• Tartar z Olomouckých tvarůžků se zauzenou paprikou a špekovou houskou
• Kapří hranolky s bylinkami, šlehaná bramborová kaše s hrubozrnnou hořčicí
• Grilované kachní prso, kroupové risotto s dýní, cizrnou a medvědím česnekem, demi glace
• Studená jahodová polévka s tvarohovými knedlíčky
• Sekané vepřové ve vaječné omeletě s praženou rýží
• Pad Thai s tygřími krevetami
• Green curry s kuřecím masem, kokosovým mlékem, zeleným lilkem a thajskou bazalkou
• Thai beef salát s mátou a karamelizovanými ořechy
• Smažené kachní závitky s domácím sweet chilli
• Krevety v tamarindové omáčce se zeleninou, jasmínová rýže
• Red curry s kuřecím masem, kokosovým mlékem, sladkým ananasem a šalotkou
• Hovězí na černém pepři s pak choi a ř. celerem
• Dim Sum – napařované lepivé knedlíčky s kuřetem a pažitkou, sojová omáčka s mirinem a zázvorem
• Kuřecí Kung Pao s naťovou cibulkou, sečuánským pepřem, chilli a arašídy
• Smažený měkkoschránkový krab s wasabi majonézou, salátek z řas a bílé ředkve, napařovaný kynutý bun
• Kachna pečená v citrusech a voňavém koření, palačinka s hoi sin omáčkou a zeleninovými nudličkami
• Thajský salát ze skleněných nudlí, hub, hrachových lusků, rajčatové dužiny a mrkvičky s arašídy a sojovými klíčky
• Pad Thai – legendární thajské rýžové nudle s česnekem, zázvorem, uzeným tofu, tamarindovou omáčkou, pak choi, naťovou cibulkou a koriandrem
• Mango sticky rice – lepkavá zlatozrnná rýže s kokosovým mlékem a čerstvým mangem